Le Couperet

Ή ελληνιστί, το Τσεκούρι, η ταινία του Γαβρά.   Εκεί που ο φιλήσυχος ανθρωπάκος, ένας Κιοπέογλου της χαρτοβιομηχανίας, μένει άνεργος τρία χρόνια και όταν τα προβλήματα μοιάζουν να αναλαμβάνουν τη ζωή του, τότε πιάνει το τσεκούρι και σκοτώνει όσους έχουν παρόμοια προσόντα με αυτόν μέχρι να πιάσει μια δουλειά και αυτός.
Σε εκδήλωση αυτού του δημιουργού ήταν καλεσμένος ο Πάγκαλος, ο εκστομίσας το αφοριστικό "Μαζί τα φάγαμε", το άκριτο, το ανώφελο, το μονογενές.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να στρώνουμε τα κόκκινα χαλιά για πολιτικούς σε παρουσιάσεις βιβλίων, ταινιών. Η τέχνη θέλει χορηγούς αλλά κάπως νιώθω σαν να πρόκειται για ένα ορφανοτροφείο στο Αφγανιστάν που το συντηρεί φιλάνθρωπα ένας έμπορος όπλων και ένας καλλιεργητής οπίου.


Σχόλια

Ο χρήστης G είπε…
Φοβερη ταινία , γυρισμένη στο strasbourg κτλ
Μου περναει απο το μυαλό ενιοτε να κάνω το ιδιο σε πρωην εργοδότες μου.
Ασχετο με τον ιδεολογικό μπόγο που αποκαλούμε Πάγκαλο , οι λαλαδες απο κάτω ειχαν το αλάθητο των δημοσίων υπαλλήλων.
Εμεις εχουμε παντα δίκιο , δεν απολυόμαστε κτλ
Ο χρήστης Heliotypon είπε…
Ο Πάγκαλος, πάνω στην αφέλειά του, λέει κάποιες αλήθειες. Και το "μαζί τα φάγαμε" σίγουρα αφορά ένα μεγάλο πλήθος Ελλήνων, αλλά όχι όλους. 'Οχι αυτούς που πλήρωσαν τον λογαριασμό και εξακολουθούν να πληρώνουν. Τα μεγάλα ερωτήματα προς τον μεγαλοπρεπή αντιπρόεδρο είναι: Εσύ που ήσουν την ώρα του φαγοποτιού; Κι αν συνειδητοποιούσες ότι ήταν φαγοπότι τι έκανες; Κι όταν είπες ότι το πασόκ είναι βουλωμένη τουαλέττα, γιατί εξακολούθησες να είσαι μέσα στην τουαλέττα; γιατί δεν έκανες μια εντυπωσιακή παραίτηση και να πήγαινες να ασχοληθείς με την αμπελουργία που σίγουρα σε χρειάζεται περισσότερο; Και ως αντιπρόεδρος τι ρόλλο έχεις; Και τι κάνεις για να οφελήσεις τον τόπο;