H Σωφερίνα θεριακλού

Οκ, πάσο με την απαγόρευση σε καφέ και εστιατόρια και μπαρ και καταστήματα. Στο κάτω κάτω όταν ταξιδεύουμε εις τας Ευρώπας και εις το ΝΥ οι θεριακλήδες μια χαρά την κάνουμε γαργάρα την έξη μας και δεν το διαπραγματευόμαστε καν. Στην τελική, καλό και στους εαυτούς μας κάνουμε (ή κάνετε;; το έχω κόψει εδώ και ένα μήνα αλλά επειδή το έχω ξανακάνει, δεν το παίρνω και για δεδομένο ότι είμαι μη καπνίστρια...). Εν πάσει περιπτώσει, βρε αδερφέ, κάπνιζε στο δρόμο, πάρε κουβέρτα το χειμώνα να κάθεσαι στις καρέκλες έξω στην καφετέρια, έλα μη μου σκας έχουμε καλό καιρό 257 μέρες το χρόνο.

Εφριξα όμως με το πρόστιμο στον γονιό που καπνίζει στο αυτοκίνητο με το κάτω των 12 ετών παιδί του.
1. Από πότε η ανατροφή ενός παιδιού είναι κρατική ευθύνη;
2. Μα τέτοια λύσσα για πρόστιμα;
3. Και σιγά τώρα εσύ που θα τον προλάβεις πριν την πετάξει τη γόπα από το παράθυρο.
4. Θα ζητάς βρε κράτος ταυτότητα από το παιδί; Σαν να το βλέπω τον γονιό "Καλέ μην το βλέπεις μπασμένο, δωδεκάμιση είναι, πες Κωστάκη καλέ πότε γεννήθηκες στον κύριο"
5. Θα μπείτε και στο σπίτι του καθενός να δείτε αν καπνίζει σε άλλο δωμάτιο ή στο δωμάτιο του παιδιού του;

Αν ξαφνικά η υγεία των παιδιών έγινε κρατική ευθύνη, θα τους παρακαλούσα τα λεφτά από τις κλήσεις για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με το παιδί να τα περνάτε στα νοσοκομεία Παίδων όλης της χώρας ή στα παιδάκια με ανίατες ασθένειες που σας κυνηγάνε οι γονείς να τα βοηθήσετε να κάνουν εγχειρίσεις στα εξωτερικά, γίνονται έρανοι και μετά οι λογαριασμοί κλείνουν και σκαλώνουν και τα λεφτά δεν εκταμιεύονται και το παιδί πεθαίνει.

Επίσης, σας συμβουλεύω αν δείτε ναρκομανή έγκυο να την πυροβολάτε στο κεφάλι επί τόπου. Είναι η καλύτερη καμπάνια  η εξάλειψη τους. Θα απουσιάσει το πρότυπο και δεν θα υπάρχουν μιμητές.

Σχόλια

Ο χρήστης Кроткая είπε…
1. Το όριο των 12 ετών, τι σημαίνει; Δλδ άμα είναι 13 είναι οκ για την υγεία του?
2. Θα μπουκάρουν και στα παιδικά δωμάτια, στις κρεβατοκάμαρές μας, στην τουαλέτα; Δλδ, σόρρυ κιόλας, άμα χρειάζεσαι τσιγάρο για να,χμ, κάνεις το χοντρό σου, αλλά την τουαλέτα χρησιμοποιούν και 5χρονα, τι κάνεις; [τρως πρόστιμο προφανώς].
3. Έχουν υπόψη τους ότι το ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ χρήσης αυτοκίνητο είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ χώρος; Κι ότι το κάπνισμα δεν είναι ακόμα ποινικό αδίκημα;
4. Και το κινητό έχει ακτινοβολία. Να απαγορεύσουν τα κινητά στα πιτσιρίκια κάτω των 12!

έλεος λέμε...
Ο χρήστης Crucilla είπε…
Φαντάζομαι οτι στα 13 ξεκινάει και το παιδί το κάπνισμα!
Ο χρήστης Just an Ordinary Pontios είπε…
νομιζω πάντως ότι αν απαγόρευαν τα κινητά στα παιδιά κάτω των 12 θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την υγεία τους :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ...

http://anisixos.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

Αξιζει να το δεις και οχι να το ζεις...
Ο χρήστης Crucilla είπε…
Μωρέ στα παιδιά ας απαγορεύσουν και το τσιγάρο! :P
Ο χρήστης Heliotypon είπε…
Τελευταία ετούτοι εδώ το έχουν ρίξει στην παραγωγή νόμων που γράφονται, κυριολεκτικά, στο γόνατο. Νόμοι χωρίς νόημα, νόμοι που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, που εμποδίζουν διαδικασίες χωρίς λόγο. Στη βιασύνη τους να δείξουν ότι κάνουν έργο, "νομοθετούν" με μεγαλύτερη ευκολία από ότι κάνουν σεξ (αυτό φαίνεται ότι έχει δυσκολέψει, γιατί όλο και περισσότερο δίνουν εντύπωση αγάμητων οι κυβερνητικοί), ή κατουράνε. Και δεν αναγνωρίζουν τις μαλακίες τους ώστε να τις διορθώσουν. Αφήνουν έτσι τους νόμους να αιωρούνται ως απειλή πάνω από τα κεφάλια μας...
Ο χρήστης antioxlos είπε…
Είναι μεγάλο το πρόβλημά σας. Δεν βρέθηκε ένας να πει ότι ναι κανει κακό ο καπνός σε τόσο μικρό και κλειστό χώρο σε παιδιά. Και ο/η Κροτκαγια άμα το απαγορεύανε και για πάνω των 13 θα ευχαριστιώταν; Μακάρι να το κάνανε και για πάνω των 13 ετών. Δε βλάφτει.

Δύσκολο είναι να πείτε ότι ναι είναι γαιδουριά να καπνίζεις με παιδιά στο αυτοκίνητο; Ειδικότερα χειμώνα με κλειστά τα παράθυρα;

ΔΕ ζητάς ταυτότητα από το παιδί ρωτάς τον γονιό, ας θέλει ας πει ψέμματα ότι δεν είναι παιδί αλλά νάνος 35 ετών.

Είπαμε η μισή Ελλάδα είστε αντιεξουσιαστές κατά βάθος αλλά αυτό παραπάει.