Co2

Γιατί το διοξείδιο του άνθρακα είναι τόσο κακό; Μου έκατσε μια φλασιά τις προάλλες που διάβαζα για τις εκπομπές ρυπων αυτοκινητων κτλ κτλ.

Αφού και τα φυτά το χρειάζονται, και εμείς συνεχώς το εκπνέουμε πάνω στον πλανήτη. Μήπως απλά χρειαζόμαστε περισσότερο οξυγόνο για να αντισταθμίσουμε το διοξείδιο; Πως είναι δυνατόν κάτι που το χρησιμοποιούν τα καλά φυτουλάκια για να μας δωσουν οξυγόνο νά κάνει τόσο κακό στη φύση; Μηπως χρειαζόμαστε απλά περισσότερα φυτάκια αντί για αντισταθμιστικά Co2 τέλη που έχουν γίνει ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΗ; ( τέλη κυκλοφορίας, τέλη αεροπορικών γραμμών, εστιατόρια του εξωτερικού λέει με μηδενικό αποτύπωμα και άλλα τέτοια δαπανηρά).
Mουμπλε, και εντέλει, μήπως είμαι ξανθιά και δεν το εχω πάρει χαμπάρι;

Σχόλια

Ο χρήστης Heliotypon είπε…
Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το CO2. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν φταίει σε τίποτα για το φαινόμενο θερμηκηπίου το αέριο που εκπνέουμε. Βέβαια η επικρατούσα απόψη είναι ότι φταίει. Δεν παίρνω θέση ως αδαής. Ξέρω όμως ότι εκεί κάτω στη νότια αμερική τα δάση ξεπατώνονται με ταχύτατους ρυθμούς για να γίνουν ξυλεία, να χτιστούν βιομηχανίες και οικιστικές εγκαταστάσεις. Και σ' άλλα μέρη τα δάση καίγονται κατά εκατομμύρια στρέμματα κάθε χρόνο. Ε, αφού τα φυτούλια που τρώνε CO2 χάνονται, κι όταν πάμε στο περίπτερο με το κινούμενο, κι όταν τα αεροπορικά δρομολόγια πυκνώνουν γιατί πεταγόμεστε για ψύλου πήδημα στα εξωτερικά, πώς να μην αυξηθεί το CO2 στην ατ(ι)μόσφαιρα; Κάποτε οι κάτοικοι πήγαιναν με τα ΜΜΜ και το αεροπλάνο ήταν εξωτικό μέσο μεταφοράς. Και οι βιομηχανίες πολύ λιγότερες (σκέψου πόσες απέκτησε πρόσφατα η Κίνα μόνο). Αλλά η "πρόοδος" και η άνεσή μας κοστίζει. Και την πληρώνουμε...