Ρίχτερ τα Νεύρα μου

Πέφτει συχνά πυκνά στα χέρια μου το ενημερωτικό περιοδικό του TEE, του γκέτου της υπέροχης συνομοταξίας των μηχανικών. Ελλείψει των Times, παίρνω αυτό που και που στην τουαλέτα - τα σαμπουάν τα έχω εξαντλήσει από καιρό.

Συνήθως διαβάζω για αναθέσεις μελετών και έργων ( είναι άσκηση για την οξύνοια, αν πάντα θέτεις το ερώτημα στο τέλος: Υπολογίστε τη μίζα), τις αγγελίες όσων ψάχνουν για δουλειά και τι συνέδρια ενδιαφέροντα θα γίνουν ( ξετρελάθηκα με ένα ελληνοιαπωνικό συνέδριο για το κανονιστικό πλαίσιο του οπλισμένου σκυροδέματος. Γαμώ την τύφλα μου, πλάκα θα είχε).

Στο τελευταίο τεύχος διάβασα όμως και κάτι τρελά ενδιαφέρον που με τσίτωσε και ρίχτερ τα νεύρα μου. Οι γονείς των ελληνόπουλων που σπούδαζαν στη Λ' Άκουιλα, την έρμη πόλη που έγινε γιαπί σε μία νύχτα, πιέζουν λέει τον υπουργό παιδείας να τους τα φέρει στην Ελλάδα με μεταγραφή εκτός κανονισμών διότι τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε;;;

Να σας τα κάνει μεταγραφή η Ιταλία σε άλλη πόλη άμα τρέμει το φυλλοκάρδι σας, από πότε θεμελιώσατε δικαίωμα στα ελληνικά πανεπιστήμια και δη σε πολυτεχνικές σχολές; Γιατί για να το λέει το περιοδικάκι του ΤΕΕ πρέπει να έχει παιδάκια μηχανικάκια μέσα, και όχι από τίποτα ψωροσχολίτσες φιλολογίας που δε συνεισφέρουν και τόσο στο δείκτη ανάπτυξης όσο η τσεποφάρα των πωλητικών μηχανικών.

Όχι αγάπη μου, εκεί να μείνετε, να συνεισφέρετε με τις γνώσεις σας σε μελέτες για την ανοικοδόμηση της πόλης που σας δέχτηκε επειδή ο μπαμπάς σας είχε λεφτά να σας στείλει στην Ιταλία και εσείς φραπέ στο χέρι όταν οι άλλοι διάβαζαν.

Θυμάμαι και την πανδημία της δυσλεξίας όταν ήμουν Λύκειο. Ξαφνικά ένας σκασμός μαθητών έγιναν δυσλεκτικοί, προσβολή σε όσους πραγματικά αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα, για να μπουν στη σχολή που θα τους έδινε τη δυνατότητα να μπουν στη δουλειά του μπαμπά τους και να την εξασκήσουν με πρώτο προσόν το κληρονομικό χάρισμα.

Άσε και τις μεταγραφές στο Πανεπιστήμιο, που δεν ντρέπονταν να βγάζουν τα παιδιά τους πάσχοντά από ανίατες ή και θανατηφόρες ασθένειες . Τι σκατά να πεις, ειδικά σε μία χώρα που ηγεμονεύουν άτομα σαν τον βουλγαράκη, ος έφη :" 'Ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό"
Παράλογο;; Απαντάει κανείς; Όχι, άρα λογικό.

Σχόλια

Ο χρήστης €lisavet είπε…
Πες τα χρυσόστομη!
Ο χρήστης Gogo είπε…
!!!!!
και είχα σταματήσει να ξεφυλλίζω το ΤΕΕ! Αλλά διαβάζω ακόμα crucilla!!
Τραγικό απλά!
Ο χρήστης Crucilla είπε…
Και συνεχίζω δλδ...Θα πρέπει να αδειάσουμε από εδώ και ότι ΤΕΙ παίζει σε Καλαμάτα και Κεφαλονιά;;