Ο θεός των μικρών πραγμάτων

Αυτός είναι που δίνει νόημα στη ζωή σου. Ο άλλος, ο θεός των μεγάλων πραγμάτων είναι αυτός που της το κλέβει.



Μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ, σου δίνει πλαίσιο και ορίζοντα. Κατανάλωσες άρα υπάρχεις και πρέπει να πληρώσεις γι αυτό δούλευε για να πληρώσεις μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Τυχερέ, θα ξυπνήσεις εκείνη τη μέρα και θα έχεις κάτι να κάνεις.





Ο άλλος όμως είναι πειρασμός. Χώνεται πίσω από τα αυτιά σου και σαν υποβολέας της σκέψης σου, σε εκείνη τη σκηνή που παρελαύνουν οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις, αλλάζει τα λόγια του μικρού σου καθημερινού θεάτρου.



Ανάμεσα στα χαρτιά σου και τις σημειώσεις σου, σου πετάει λέξεις. Μικρές για να σε ξεγελάσει πως είναι ο άλλος, ο θεός των μικρών πραγμάτων. Σου ρίχνει ένα γιατί, ένα μακάρι, ένα πώς, και τις μπλέκει με άλλες λεξούλες, κι αυτές απλές, όπως αγάπη, πόνος, άνθρωπος.



Το θέατρο του παραλόγου γεννιέται έτσι μέσα σου. Αν είσαι πιστός του θεού των μικρών πραγμάτων, θα σε κάνει κι εσένα ρινόκερω. Ο άλλος όμως θα σε κάνει να λες Jamais je deviendrais rhinocéros....και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Σχόλια

Ο χρήστης bbchris είπε…
Καλά που μου το θύμησες να πάω να τον πληρώσω απόψε στην ψιλικρατορία της γειτονιάς γιατί αν τον ξαναξεχάσω και λήξει θα πρέπει να τρέχω στο άγριο χάραμα στο κέντρο και το άγριο χάραμα δεν είναι το φόρτε μου.
Ο χρήστης pietà είπε…
Ένα βιβλίο είχα διαβάσει κάποτε με αυτόν τον τίτλο.... Καλό ήταν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα τέλος πάντων *ΠΟΣΟ* σου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και σε έκανε να γράφεις τέτοια πράγματα;;; ;^p

(το ότι κατάλαβα τι λες δεν θα με εμποδίσει να κάνω λίγο πλάκα, σωστά?)
Ο χρήστης Trilian είπε…
αχ μπερδευτηκα...
Ο χρήστης YO!Reeka's είπε…
αρουντάτι ρόι, ο θεός των μικρών πραγμάτων... από τα αγαπημένα μου βιβλία EVER
Ο χρήστης Don Psychote- Δ.Ψ είπε…
κανα θεό medium size,..σας βρίσκεται;